Jellinek opent 100% digitale verslavingspoli: Jellinek Digitaal

Cliënten van verslavingszorginstelling Jellinek kunnen via Jellinek Digitaal, een 100 procent digitale poli, hun behandeling volledig online volgen. Zij volgen hierbij online modules en volgen een behandeling via beeldbellen met de behandelaar. Dit meldt Jellinek.  

Indien iemand kampt met een alcohol-, drugs-, game-, seks-, of gokverslaving kan deze bij Jellinek terecht voor cognitieve gedragstherapie. Dit kan online via Jellinek Digitaal. De therapie vindt plaats via beeldbellen en via opdrachten in het dagelijks leven. De behandeling blijft volgens de verslavingsinstelling even persoonlijk als voorheen, met gerichte feedback en vaardigheden die meteen in de praktijk gebracht kunnen worden.

Het voordeel is dat cliënten niet meer naar een locatie hoeven af te reizen en kunnen beeldbellen op de plek waar ze op dat moment zijn. Beeldbellen kan via de laptop, maar ook via de smartphone. Digitale behandelingen worden evengoed vergoed vanuit de basisverzekering.